5-й Відкритий Чемпіонат Світу І.К.О. Мацушима

5 Грудня 2016 року

26-27 листопада 2016 року в японському м. Маебаші пройшов 5-й Відкритий Чемпіонат Світу І.К.О. Мацушима з кіокушин карате. В змаганнях взяли участь 187 спортсменів з понад 20 країн. На змаганнях були присутні: президент І.К.О. Мацушима – Канчо Йошиказу Мацушима, Віце-президент Хансі Джон Тейлор та президент Європейської організації кіокушинкайкан карате I.K.O. Мацушима Шихан Клаус Рекс.

Від нашої федерації на змагання їздили: Голова правління, Бранч чіф, Шихан Дмитро Волинець (5 дан), в якості рефері, Сенсей Шумик Вадим (3 дан), як боковий суддя, та боєць Ольга Бідзюра (1 дан).

Організація змагань була задовільною. Для проведення турніру було обрано спортзал YAMATO Shimin Taiikukan Maebashi. Хоча жіночий Чемпіонат був ваговий, попереднього зважування бійців перед турніром не проводилося. Жеребкування відбувалося не в користь сильніших бійців, яких ставили в поєдинки між собою в перших колах. Ольга Бідзюра вела рівний двобій з Маседісою Моякі (ПАР), однак у наступне коло наша спортсменка не пройшла.

Представниця  з Південно-Африканської Республіки в наступному бою також залишила турнір через порушення правил та, на думку суддів,  некоректне ведення бою.

У прерервах між поєдинками були проведені захопливі показові виступи японських каратистів: розбивання тамашиварі дітьми та льодових брил дорослими. Все це дійство відбувалося у супровіді музикантів, які майстерно вибивали ритми на японських барабанах «тайко».

Сайонара була організована в приміщенні готелю Racine Shinmaebashi. Варто відзначити, що доїзди усіх учасників до спортзалу, на сайонару та назад у готелі здійснювалися безкоштовними автобусами.

Після Чемпіонату було проведено традиційне тренування під керівництвом  Канчо, по закінченню якого відбувся дан-тест.

Загалом, турніром представники нашої федерації задоволені.

Часу вистачило і на активний відпочинок. Захопливі прогулянки містом Маебаші, яке багате чистими ріками, зеленними насадження, цікавою архітектурою, залишили неабиякі враження. Досить екзотичною виявилася і японська кухня. Сира риба, морепродукти, приправлені гострими прянощами, та інші традиційні страви і їх висока якість викликали захоплення та бажання без остраху ласувати цими делікатесами упродовж всієї поїздки. Без уваги не залишився і менталітет та привітність місцевих жителів. Вони зустрічали і проводжали посмішкою та поклоном. Незважаючи на мовний бар’єр, та не без допомоги активної жестикуляції, намагалися допомогти знайти нашим спортсменам дорогу до готелю та, навіть, порадити страву.

Відео 5-го Чемпіонату Світу, зняте Gunma TV.