Участь у 1-му Кубку Кішкун

22 Лютого 2016 року

В містечку Кішкунфеледьгаза, що в Угорщині, 20 лютого 2016 року пройшов перший міжнародний турнір “Kiskun Cup” з кіокушин карате в розділах куміте та ката. Участь у змаганнях взяло близько 300 спортсменів з 5 країн: Угорщини, Австрії, Хорватії, Польщі і України. На відкритті кубоку  був пристутній міністр оборони Угорщини – Іштван Шімічко.

Честь України захищали 10 спортсменів з Волинського та Києвського осередків Української Федерації “Кіокушинкайкан Карате”. Попри жорстку конкуренцію та високий рівень суперників, українцям вдалось показати хороший результат та піднятись на п’єдестал. У розділі «ката» – Шевчуку Василю вдалося стати першим серед дорослих. Разом з тим, він виборов срібло з куміте серед чоловіків у ваговій категорії  “до 70 кг”. Хороший результат показали і наші юні каратисти:

  • Седельникова Юлія – 1 місце з куміте та 1 місце з ката;
  • Лисков Олексій  – 1 місце з куміте та 2 місце з ката;
  • Добровольський Данило – 1 місце з куміте;
  • Нестеренко Анастасія – 1 місце з куміте;
  • Швидкий Дмитро – 2 місце з куміте;
  • Марищук Любомир – 2 місце з куміте.

Чудово виступили  Ярослав Гончаренко (у ваговій категорії -70 кг)  з Дніпропетровська і Довгай Давид (16-17 років, до 60 кг) з Луцька, та їм не вдалося перемогти більш досвідчених угорських спортсменів.

Сам турнір пройшов доволі швидко та організовано. Високий клас спортсменів і спортивний азарт сприяв важким та жорстким поєдинкам. Проте, під керівництвом  Шихана Дмитра Волинця та сансея Андрія Гаврилюка, українській збірній вдалось чудово підготовитись та гідно виступити на змаганнях такого рівня.