7-й Європейський тренувальний табір

6 Серпня 2015 року

З 29 липня по 2 серпня 2015 року поблизу міста Аліканте, що в Іспанії, пройшли 7-мі європейські літні збори під керівництвом президента Європейської організації кіокушинкайкан карате I.K.O. Мацушима Шихана Клауса Рекса та Бран Чіфа Іспанії  Шахана Габріеля Барлуенга.
Також на зборах були присутні інші шихани, зокрема Бран Чіф Канади Роман Ширяєв (7 дан). Загалом участь у таборуванні взяло близько 100 каратистів з 14 країн.

Українську Федерацію «Кіокушинкайкан Карате» представляли: Шихан Дмитро Волинець (5 дан) та Семпай Шевчук Василь (2 дан).

Щоразу ранкове тренування починалось з пробіжки на берег Середземного моря,  де учасники табору вправялись в ката, працювали в парах та напрацьовували техніку. Одне з них було і у воді.

Одне з найцікавіших тренувань було проведено Шиханом Габріелем Барлуенга, на якому відпрацьовували  техніку захисту та нападу з поліцейськими палицями. Не аби яким прикладом для усіх був завжди усміхнений та заряджений енергією Роман.Ширяєв, який ще при Сосаї Оями вже був Шиханом.

Між тренуваннями всі могли відновити свої сили як у морі, так і в басейні. Гарним завершенням цьогорічного табору була сайонара, на якій всім подякували за участь та подарували кожному сувеніри в пам”ять про Іспанію.