4-й Ваговий Чемпіонат Світу

15 Вересня 2014 року

6-7 вересня 2014 року в м. Дурбан Південно-Африканській Республіці пройшов 4-й Ваговий Чемпіонат Світу. Україну представляло 12 спортсменів, 3-є з яких члени Української Федерації “Кіокушинкайкан Карате”, а саме: Гаврилюк Андрій, Звоник Дан та Лещук Ольга. Разом зі спортсменами нашу федерації представляв голова правління, Шихан Дмитро Волинець та виконавчий директор Віталій Терешкевич.

Загалом на турнір прибуло 160 учасників з 19 країн. Що стосується організації, то вона відповідала рівню Чемпіонату Світу. Для його проведення було обрано Дурбан Арену. На відкриті були присутні президент ПАР Джейкоб Зума та міністр спорту, що є не аби яким показником класу турніру. Щодо безпосередніх виступів спортсменів, то всі себе показали на серйозному рівні. Звоник Дан  увійшов у 8 кращих у своїй ваговій категорії, програвши бій лише за рішенням рефері.

Гаврилюк Андрій виборов 3-є місце у ваговій категорії 70-.

Піднятись на вищу сходинку п’єдесталу завадила травма руки, яку Андрій отримав під час тамешиварі. До речі, саме з ними у організаторів виникли проблеми. Під час їх проведення спортсменам не вистачило дощок для розбивання. Через це результат розбивання не оцінювався під час вирішення суперечливих рішень під час куміте. Ну а Лещук Ольга зуміла вибороти 1-ше місце, перемігши всіх своїх суперниць.

«Дуже хотіли пройти у фінал, та зустрітись у ньому з цією австралійкою. Адже саме їй 2 роки назад на Чемпіонаті Японії Ольга програла бій та не змогла вийти у фінал. Але тут відбувся реванш, де Ольга взяла гору!» – розповідає тренер Дмитро Волинець. «Загалом результатом я задоволений, видно що всі наші зусилля не марні.»- підсумував Шихан.

Після Чемпіонату було проведено традиційне тренування під керівництвом  Канчо, після якого був  дан-тест.

Поїздкою та турніром спортсмени задоволенні. Часу вистачило і на повноцінний відпочинок, який спортсмени проводили досить таки активно. Прогулянки містом, пляжем, купання в океані (з розмов місцевих рибалок він кишить акулами і треба бути не аби яким сміливим аби там купатись безперестанку).  Були правда і деякі неприємні моменти. Проблеми з пулями, з тамешиварі, як вже і говорилось раніше, та кілька інших дрібних, які швидко вирішувались на місці.

Ще раз вітаємо всіх призерів та їх тренерів з досягнутими результатами, та бажаємо надалі гідно та результативно представляти нашу країну!