2 турніру в Дніпрі пройшли за стандартами професійних поєдинків

11 Квітня 2017 року

8 квітня 2017 року м. Дніпро пройшли два турніри в рамках одного заходу: Відкритий Чемпіонат України з Кіокушинкайкан карате (IKO Matsushima) в розділі “куміте” серед чоловіків та жінок і Відкритий Всеукраїнський турнір з Кіокушинкайкан карате юнаків у вікових категоріях 12-17 років. Турніри були проведені Дніпропетровським обласним осередком Української Федерації “Кіокушинкайкан карате” (голова сенсей Головін Дмитро Володимирович). Безпосереднє керівництво і координацію здійснював Бранч Чіф України, Шихан Волинець Дмитро Леонідович (м. Луцьк).

Взяти участь в турнірах приїхало 75 спортсменів, які представляють такі міста: Київ, Дніпро, Луцьк, Миколаїв, Запоріжжя, Кривий Ріг, Новомосковськ, Ірпінь, Козятин, Ковель, Мелітополь, Кам’янське та Вільногірськ, що представляють організації: IKO Matsushima, WKB, WKO, KyokushinKan і IBK.

Але ця вся суха статистика не відображає всієї атмосфери минулого заходу. Не буде перебільшенням сказати, що організаторам вдалося провести не просто свято кіокушина, а ще й зробити зі свята справжнє шоу за прикладом проведення професійних поєдинків. Однозначно можна стверджувати, що організатори провели нестандартний, для турнірів такого рівня, захід. Нестандартність проявилася вже у виборі місця проведення. Це був не звичний спортивний майданчик, а зал розважального комплексу. Татамі було постелено на танцполі, а глядачі розташовувалися навколо і на балконах, що давало їм можливість зі зручностями спостерігати за боями. По периметру залу перебували монітори, по яких транслювалися ролики кіокушин карате. Кожен вихід спортсменів і початок поєдинків супроводжувала музика, а татамі висвітлювалося безліччю прожекторів. Вихід на фінальні поєдинки бійців оголошував професійний ринг-анонсер, з перерахуванням досягнень кожного спортсмена. Призовий фонд вражав своєю масштабністю. Всі призери отримали гідні кубки, ексклюзивні медалі і дипломи. Не кожен турнір, більш високого рангу в своєму розпорядженні таким призовим фондом. Впевнено можна сказати, що такого шоу на дитячих турнірах з кіокушин карате в нашій країні ніхто не проводив.

Що стосується самого процесу турнірів, то організатором вдалося їх провести практично бездоганно. Кожен спортсмен виступав під своїм номером, поєдинки були також пронумеровані, крім протоколів змагань, організаторами були вивішені списки бійців в кожній категорії із зазначенням організації, яку вони представляють, а також заявлену вагу спортсмена. Бої проходили абсолютно без затримок, допомагала нумерація поєдинків і чітке оголошення прізвищ спортсменів. Захід пройшов чітко за регламентом, чому не завадила відсутність електрики в усьому районі, яке відсунуло практично на годину початок турніру.

Практично всі поєдинки проходили видовищно, видно було, що команди привезли на турнір своїх кращих бійців. Звичайно, траплялися і нокаути, і медикам доводилося попрацювати, але в цілому обійшлося без серйозних травм, за що організатори  подякували спеціальним дипломом Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, бригада медиків якого чергувала на турнірі.
По закінченню турнірів, сенсей Дмитро Головін оголосив, що захід буде регулярним і запросив всіх гостей на наступний рік в Дніпро. До зустрічі в 2018 в Дніпрі.

 

автор Юрій Чередніченко, м. Кривий Ріг