9-й Відкритий Чемпіонат Європи

21 Жовтня 2015 року

17 жовтня 2015 року в шведському місті Лунд пройшов 9-й Відкритий Чемпіонат Європи ІКО Мацушима з кіокушинкайкан карате. В змаганнях взяли більше 100 учасників з 29 країн, в т. ч. з 17 європейський країн. Так як чемпіонат відкритий, то приїхали бійці з Африки, Азії, Північної та Південної Америки та Австралії. На змаганнях були присутні: президент ІКО Мацушима – Канчо Йошиказу Мацушима, Віце-президент Хансі Джон Тейлор та Голова в Північній Америці (Chairman of the North American Kyokushin Karate) Шихан Роман Ширяєв.

Від нашої федерації на змагання їздили Голова Дмитро Волинець, директор Віталій Терешкевич та два бійця: Андрій Гаврилюк з Броварів та Ярослав Гончаренко з Дніпропетровська. Наші бійці пройшли 2 кола, вийшовши в 1/8 фінал. Андрій Гаврилюк в третьому бою зустрівся з грузинським бійцем Серго Мовсесяном (Sergo Movsesyan), але травма коліна не дозволила йому перемогти.

А Серго Мовсесян став чемпіоном. Ярослав Гончаренко вів рівний двобій з Анатолієм Томаровим, але некомпетентність суддів не дозволила йому перемогти.

Організація змагань була задовільною. Жеребкування проводилось не в користь сильніших бійців, яких ставили в поєдинки між собою в перших колах. Сайонара була організована в столовій, доїзд після сайонари був на таксі за власні кошти. А на змагання з готелю возили машиною по чотири людини дві години.