8-й Чемпіонат Європи

17 Жовтня 2013 року

В м. Донецьк 12 жовтня 2013 року пройшов 8-й Чемпіонат Європи з кіокушинкайкан карате ІКО Мацушима.Команда України на чемпіонаті виступила достойно і за результатами зайняла 2-ге командне місце (1-ше – Іран, 3-є – Росія). На цих змаганнях Українську Федерацію «Кіокушинкайкан Карате»  представляли п’ять спортсменів: Лещук Ольга (1 дан, м. Луцьк), Без’язична Катерина (1 дан, м. Бровари), Гаврилюк Андрій (2 дан, м. Бровари), Гончаренко Ярослав (1 дан, м. Дніпропетровськ), Нікуляк Руслан (м. Дніпродзержинськ). Всі достойно провели свої поєдинки, але тільки Ользі Лещук вдалось стати срібною призеркою чемпіонату. У фінальному поєдинку  вона билась з досвідченою спортсменкою із Грузії (чемпіонкою Європи) Макою Кебуріа.Тренер Ольги Дмитро Волинець дуже незадоволений суддівством, оскільки вона билась нарівні з Макою  та була легша і по тамешиварі перша (розбила 9 дощок) про що і знали судді, тому віддали свої голоси за грузинку. Якби була нічия, то Ольга Лещук стала б чемпіонкою.
На наступний день відбувся семінар, в кінці якого пройшов дан-тест. Екзамен приймали Канчо Йошиказу Мацушима (9 дан, Японія), Хансі Джон Тейлор (9 дан, Австралія) та Шихан Роман Ширяєв (7 дан, Канада).
Вітаємо наших бранч чіфів Дмитра Волинця (м. Луцьк) та Івана Звіздуна (м. Дніпродзержинськ) із успішною здачою на 5 дан.