4-й Чемпіонат Світу з Кіокушин карате ІКО Мацушима

25 Червня 2012 року

23-24 червня 2012 року в м. Ісесакі (Японія) відбувся 4-й Чемпіонат Світу серед чоловіків в абсолютній категорії з Кіокушин карате, 4-й Чемпіонат Світу серед жінок по вагових категоріях. В цих змаганнях взяла участь збірна команда Української Федерації «Кіокушинкайкан карате», до якої увійшли Світлана Жегар (1 кю, м. Миколаїв), Ольга Лещук (1 кю, м. Луцьк) та Павло Бугайов (2 дан, м. Донецьк) на чолі з головою правління федерації Бранч Чіфом України Дмитром Волинцем (4 дан, м. Луцьк).

На цих змаганнях у ваговій категорії до 62,5 кг чемпіонкою Світу стала Світлана Жегар – це перший чемпіон Світу в історії України серед всіх версій кіокушин карате. В цій же ваговій категорії волинянка Ольга Лещук зайняла третє місце. Павло Бугайов провів два боя достроково. У першому бою Павло переміг австралійця,  в другому – японця. В третьому бою зійшовся з росіянином, провів рівний бій, але судді віддали перевагу титулованому Олександру Каршигеєву, який став призером Чемпіонату Світу.

Результати змагань:

Чоловіки:

  1. Артур Тілов (Росія)
  2. Фарзад Хейдеринагдалі (Іран)
  3. Олександр Каршигеєв (Росія)
  4. Олександр Ібрагімов (Росія)
  5. Іран
  6. Іран
  7. Іран
  8. Кун Ліу (Китай)

Жінки до 55 кг:

  1. Анна Кукаріна (Росія)
  2. Марія Жуковська (Росія)
  3. Ангеліна Бившева (Росія)
  4. Акарі Урата (Японія)

Жінки до 62,5 кг:

  1. Світлана Жегар (Україна)
  2. Шаннін Джонстон Вард (Австралія)
  3. Ольга Лешук (Україна)
  4. Лауренс Лапрайз (Канада)

Жінки понад 62,5 кг:

  1. Ольга Іванова (Росія)
  2. Мелані Берклі (Австралія)
  3. Ребекка Коннолі (Австралія)
  4. Євгенія Малікова (Росія)

Вітаємо чемпіонку Світу Світлану Жегар, її тренера Дениса Озерова, бронзову призерку Чемпіонату Світу Ольгу Лещук та її тренера Дмитра Волинця.