3-й Кубок Світу з Кіокушин карате серед чоловіків та жінок

20 Червня 2010 року

19-20 червня 2010 року у м. Естепона (Іспанія, поблизу м. Малага) відбувся 3-й Кубок Світу з Кіокушин Карате (ІКО Мацушима).Турнір зібрав представників усіх континентів з понад тридцяти країн світу. Україну представляли Українська Федерація “Кйокусін-Будо Карате” (голова правління Дмитро Волинець) і Українська Асоціація карате Кіокушинкайкан (президент Сергій Лук”янчиков). Спільними зусиллями українські спортсмени зайняли третє загальнокомандне місце. В особистому заліку перемогу здобув Сергій Доронін у ваговій категорії 70-80 кг.

Спортсменка нашої Федерації майстер спорту міжнародного класу Світлана Жегар в рівній боротьбі з росіянкою здобула срібло.

Це вже другий поспіль подібний успіх Світлани за останні два роки (у 2008 році зайняла 2-ге місце на Чемпіонаті Світу в Японії).

Вітаємо Світлану, а також її тренера Дениса Озерова!

Специфіка цього турніру полягала в тому, що поєдинки відбувались на відкритому повітрі на арені для кориди (бій биків). В день сонце нещадно нагрівало татамі, а самі поєдинки тривали до середини ночі.

На турнірі були присутні як завжди Канчо Йошикадзу Муцушима, Хансі Джон Тейлор (Австралія, 9 дан), а також почесний гість, голівудський актор, володар 3-го дану з Кіокушин Карате Дольф Лундгрен.