3-й Чемпіонат Світу з Кіокушин Карате ІКО Мацушима

30 Листопада 2008 року

29-30 листопада 2008 року в м. Ісесакі (Японія) відбувся 3-й Відкритий Чемпіонат Світу серед чоловіків (абсолютна категорія) з Кіокушин Карате ІКО Мацушима, 3-й Відкритий Чемпіонат Світу серед жінок (у вагових категоріях) з Кіокушин Карате ІКО Мацушима. Делегацію Української Федерації “Кйокусін-Будо Карате” представляли голова правління Волинець Дмитро (4 дан), виконавчий директор Терешкевич Віталій, шихан Гнутов Євгеній (5 дан), сенсей Пятаченко Сергій (3 дан). Від збірної України виступали: Роман Савочкін, Сергій Доронін, Павло Бугайов, Володимир Саєнко, Павло Шалунов, Антон Терехов, Марина Дудіна, Тамара Король, Світлана Жегар.
Вітаємо наших спортсменів з успішним виступом на 3-му Чемпіонаті Світу!

В категорії до 60 кг 2-ге місце завоювала Світлана Жегар (м. Миколаїв), яка в півфіналі перемогла сильну росіянку Чемпіонку Світу 2004 року Анну Кукаріну. ЇЇ одноклубниця Тамара Король (м. Миколаїв) взяла приклад зі Світлани і також завоювала 2-ге місце в категорії понад 65 кг, поступившись в рівній боротьбі володарці Кубку Світу 2006 року. Вітаємо їх тренерів Дениса Озерова та Віталія Гишко.

Вітаємо також Марину Дудіну (м. Алушта, АР Крим) з 5-м місцем в категорії до 60 кг та її тренера Сергія Пятаченка.
Не менш драматична боротьба відбулася в чоловічій абсолютній категорії, де змагалось більше ста спортсменів з 33 країн. Чемпіоном став Анзор Шихабанов (Росія). Дуже сильно виступив український спортсмен Сергій Доронін (тренер Сергіій Лук”янчиков, м. Донецьк), який тільки в півфіналі програв іранцю. Продовжити боротьбу за 3-є місце не зміг в зв”язку із травмою.

1 грудня пройшов семінар під керівництвом Канчо Йошикадзу Мацушима, в якому взяло участь більше 150 учасників з чорними поясами з різних країн.